Katten Vivaldi (2000029) (00934)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: cypers grijs/zwart met veel wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: 3 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: nee
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: nee tenzij rustig en ervaren
Moet naar buiten: ja
Speciale zorg: nee

Vivaldi heeft vijf kittentjes gehad en is nu afgezwaaid als moeder. Het is een onzekere poes die goed haar eigen gang kan gaan. Ze wil eigenlijk niet geaaid worden en reageert schichtig bij onverwachte bewegingen of geluiden. Ze komt voorzichtig kennismaken, strijkt af en toe bedachtzaam zonder veel nadruk langs je hand of je benen en geeft bescheiden kopjes; een beetje terloops, ze durft niet zo goed. De laatste tijd gaat het wel steeds beter, ze raakt steeds meer ontspannen. Met een lekkernijtje is ze gemakkelijk binnen handbereik te krijgen en kan ze kort geaaid worden.

Ze is goed te verleiden tot spelen/jagen: een ritselballetje aan een hengeltje kan haar flink in beweging brengen, of anders iets met veertjes. Als ze in de stemming is, kan ze er geen genoeg van krijgen! Ze kan overigens helemaal niet overweg met andere katten.

Dit is een poes voor mensen die weinig of geen eisen stellen. Laat haar maar lekker haar eigen ding doen… Ze zal het prachtig vinden om volop naar buiten te kunnen. Ze kan bijvoorbeeld een mooie carrière maken in het onder controle houden van een muizenpopulatie. Vivaldi zal haar jachttalent inzetten en een sterk muizen-ontmoedigend effect hebben. Alleen al door de aanwezigheid van een kat kunnen muizen besluiten om hun koffertje te pakken en te verkassen. Hebt u een vacature voor deze poes?