Katten Willes (2001866) (03671)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: rood

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: 4 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: nee tenzij rustig en ervaren, 12+
Moet naar buiten: ja
Speciale zorg: nee

Willes is afkomstig van een huisuitzetting. Dat zijn geen leuke omstandigheden, zeker niet voor de mensen die het betreft. Temidden van deze narigheid komen wij in beeld om in elk geval de kat dan toch aan een dak boven z’n koppie te helpen.

Willes was heel bang. Dat is al wel wat bijgetrokken. Hij is alleen nog wat blazerig bij benadering, maar dat is bijna alleen nog maar om zich een houding te geven, zo van: laat ik maar wat afwerende geluiden maken, dan gaan ze wel weg… Hij weet allang dat hij niks van ons te vrezen heeft. In het begin at hij alleen als wij ophoepelden, inmiddels staat hij ons op te wachten om zijn maaltijden dankbaar in ontvangst te nemen en eet hij ook als wij erbij staan. Hij heeft al wat vertrouwen opgebouwd!

Hij heeft recent een gebitssanering gehad waardoor hij twee weken uitsluitend natvoer mag. Nou, da’s bepaald geen straf! Hij laat het zich uitstekend smaken.

We zoeken voor Willes mensen met ervaring en een rustige omgeving, want hij zal best wel weer wat terugvallen in zijn angst. Neem ruim de tijd om hem te laten wennen, stel hem gerust, en met behulp van lekkere hapjes zal u best vriendjes met hem kunnen worden. Gaat u zijn vertrouwen winnen?

Willes is helaas getroffen door de niesziekte, die bij hem flink uitpakt omdat hij zo gestresst was. Hij zit in de ziekenboeg. We werken aan zijn herstel.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.