Katten Wobble (2201752) (18705)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: driekleurtje
  • Geadopteerd

Kijken en adopteren

U kunt kittens ,  katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  geboren 26 mei 2022
Kan bij honden: nee
Kan bij katten: nee
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: ja
Moet naar buiten:  wil dolgraag de tuin in
Speciale zorg:  middenoorontsteking gehad

Wobble is eind september als kittentje binnengekomen met een flinke middenoorontsteking. Ze hield haar koppie erg scheef, kon niet in een rechte lijn lopen en viel regelmatig om, want zo’n ontsteking tast het evenwichtsorgaan aan. Met veel medicatie is de ontsteking te lijf gegaan, en het middenoor is ook operatief schoongemaakt. Daarna kwam de ontsteking nog even terug en is het trommelvlies een keer doorgeprikt, maar met spoelen en oorzalf is ook dat onder controle gekomen.

Wat wel blijvend is, is de lichte scheefstand van haar koppie. Ze heeft er zelf geen last van. Er zit wel een kleine beperking in haar springvermogen omdat ze in de hoogte niet helemaal in balans is. Op het platte vlak sjeest ze rond als elke andere jonge kat, maar in de hoogte is ze beperkt tot pakweg 60-70 centimeter. Met tussenstappen kan ze toch overal komen. Als je een interessant hengeltje boven haar hoofd houdt (of iets heel lekkers), gaat ze rondjes draaien.

Wobble heeft lang in de ziekenboeg gezeten en is daarna enkele maanden opgenomen in een opvanggezin. Ze heeft daardoor een flink stuk socialisering met andere katten gemist. Ze was niet leuk naar de al aanwezige kat in het opvanggezin, en ook de leeftijdgenootjes in de kittenkamer kunnen haar niet bekoren. Het is inmiddels een hele jongedame geworden.

Ze is verzot op jaagspelletjes. Muisje, balletje, kurk, eikeltje, propje papier, alles wordt enthousiast rondgemept. Een hengeltje met veertjes is het absolute toppunt, daarmee gaat ze compleet uit haar dak. Ze is heel aanwezig, ondernemend en nieuwsgierig en heeft regelmatig behoefte aan nieuwe prikkels. Elke centimeter van je huis wordt grondig onderzocht. Als je in de keuken bezig bent, kijkt ze graag vanaf een hoge positie toe. Planten kun je maar beter buiten haar bereik zetten. Ze kijkt graag naar buiten, bij het zien van een vogeltje duikt ze gelijk in de jaagmodus. Ze wil dolgraag de tuin in; vanwege haar lichte disbalans in de hoogte is het een goed plan als die afgezet is. Er moet dagelijks flink met haar gespeeld worden, anders gaat ze zich vervelen en ligt kattenkwaad op de loer. Een fulltime baan buitenshuis is om die reden geen goed idee.

Ze wordt niet zo graag vastgehouden (maar het kan wel) en is niet heel knuffelig, behalve bij de ochtendbegroeting of als je thuiskomt; ze is altijd heel blij je weer te zien! Ze komt uitgebreid kopjes geven (van het kaliber kopstoten) en spint enthousiast. Ze vindt het fijn om over haar koppie en achter haar oortjes geaaid te worden. Als je televisie zit te kijken en zij moe is van het spelen, komt ze naast je bovenbeen liggen met haar voorpootjes erop. Het is een zeer grappig poesje met veel energie, dat garant staat voor veel plezier.

Op de laatste foto ziet u een type krabmeubel waar ze heel goed mee uit de voeten kan vanwege de vele tussenplateautjes in min of meer trap-model.

Attentie: het is mogelijk dat op termijn de middenoorontsteking weer de kop opsteekt. Ook is het poesje mogelijk gevoelig voor niesziekte; het kan zijn dat het een chronisch karakter heeft.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.