Katten Xara (2002128) (04514)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: schildpad met wit (driekleurtje)

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: 2 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: ja; enige ervaring gewenst
Moet naar buiten: ja
Speciale zorg: nee

Sommige poezen met deze kleuren hebben een tweekleurige neusrug, de ene helft rood, de andere helft zwart, met een kaarsrechte scheiding ertussen. Xara heeft dit design ook maar dan op haar kinnetje. Het staat haar goed, en van de fleurige “sproeten” op haar snoet worden we spontaan vrolijk.

Xara is een enorm speelse poes en kan daarbij lekker fanatiek worden. Spelen heeft echt haar hoogste prioriteit. Je kunt ‘r een aai over de bol geven maar ze heeft helemaal geen tijd om te knuffelen. Ze blijkt ook gezegend met het “licht ontvlambare” temperament dat meer dan gemiddeld eigen is aan poezen met deze kleuren. Als zo’n poes ontstemd is of iets bevalt niet, dan laat ze dat rap weten met een goedgemikte pets. Laat dus vooral een grote doos met speelgoed aanrukken voor deze fleurige jongedame en bouw een leuk feestje; ze weet er wel raad mee.

Omdat ze héél graag eet (en ook veel a.u.b.) hebben we haar brokjes aangeboden in een zogenaamde voerbal, zie de paarse bal op een van de foto’s. Eerst vond ze het maar niks maar ze ontdekte snel genoeg hoe ze de begeerde brokjes kon bemachtigen. En ze is er meteen heel behendig mee geworden! Slimme poes.

Meer informatie volgt z.s.m.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.