Katten Yesper (2100163) (05499)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: cypers grijs met wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: bijna 2 jaar
Kan bij honden: nee
Kan bij katten: nee, tenzij ook FIV-positief
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: nee tenzij 12+ rustig en heel ervaren
Moet naar buiten: echt afgezette tuin
Speciale zorg: FIV-positief (kattenaids)

Toen Yesper gevonden werd had hij een abces onderaan z’n wang richting hals, favoriete plek voor dit soort medisch ongerief bij dit soort kerels. We hebben tegenwoordig nieuw beleid voor “dit soort kerels”; daaronder verstaan we niet-gecastreerde katers met breedbeeld-wangen, een bijproduct van katerhormonen. Deze sportschooltypes worden voortaan standaard getest op FIV, de kattenvariant van het aidsvirus. En als je meer test, vind je ook meer. Dat is ook precies de bedoeling: we willen deze jongens van de straat halen zodat ze dit virus niet meer kunnen verspreiden. Yesper testte positief.
Het is een opvallend “bol” en gedrongen katertje: rond koppie, korte staart, relatief korte maar stevige bollige pootjes en een malse bilpartij.

Positief testen op FIV is absoluut niet meteen einde oefening. Deze jongens kunnen, mits goed verzorgd, nog jarenlang in goede gezondheid doorbrengen. Ook als het virus z’n tol begint te eisen in de vorm van infecties, kunnen ze met medicatie nog prima een tijdje vooruit.

Het is absoluut niet besmettelijk voor mensen. Wel voor katten, daarom mag Yesper niet meer vrij buiten rondlopen. Maar je kunt het zo’n schitterende vrijbuiter niet aandoen om hem permanent binnen op te sluiten, daar wordt hij echt niet gelukkig van, dus een goed afgezette tuin is een must. Ook moet hij de enige kat zijn, of de andere katten moeten ook FIV-positief zijn, want dan maakt het niet uit.

Yesper is nogal bang voor mensen, is er niet mee opgegroeid, is er niet vertrouwd mee, en is daarom geen kat voor bij kinderen. Hij is niet agressief, wel op zijn hoede. We zijn hem aan het leren om z’n angsten wat te laten varen. Hij maakt leuke vorderingen: als hij rondloopt, is hij inmiddels aaibaar, zeker als je het beloont met een lekkernijtje. Ook als je brokjes voor zijn neus neerlegt en hij ze oppeuzelt, laat hij zich prima op z’n koppie aaien. Hij is aan het bijleren – hij vindt het nog wel spannend allemaal, maar hij doet het toch maar!

Wij snappen ook wel dat dit echt “maatwerk” wordt. We hebben niet eerder een FIV-kat op de website gezet, maar we gaan het proberen. We zoeken iemand die een warm hart heeft voor Yesper, die over de juiste entourage beschikt om hem nog een leuk en lang, goed verzorgd leven te geven.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.