Katten Yuki (2302008) (23397)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: cypers grijs met wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens ,  katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving


Leeftijd:  1 jaar
Kan bij honden: onbekend, ga maar uit van niet
Kan bij katten: onbekend, ga maar uit van niet
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: nee
Moet naar buiten:  onbekend
Speciale zorg: nee

Yuki is een geval apart. Ze is aangetroffen in een transportmand in een park en werd door de vinders naar ons gebracht. We hebben geen idee wat eraan vooraf is gegaan. De poes was dermate “opgefokt” dat ze wel wild leek en was ook behoorlijk agressief; maar een wilde kat krijg je niet zomaar in een gewone transportmand.

We zijn er maar van uitgegaan dat het toch om een gedumpte huiskat ging. Tijdens haar quarantaineperiode in een hok was ze vaak boos en hevig uit haar humeur, ze kon flink uithalen. Maar bij de verplichte dierenartsbezoekjes en -handelingen was ze prima hanteerbaar. Een poes met twee gezichten!

Ze is inmiddels neergestreken in de gewone kattenverblijven. We gokken erop dat het om een getraumatiseerde poes gaat, en het zou ons zelfs niet verbazen als het om een binnenpoes gaat die nooit buiten is geweest, maar dat weten we uiteraard niet zeker.

Ze gedraagt zich in elk geval veel beter als ze niet opgesloten zit. Ze vindt alles heel spannend maar het eerste wat ze doet als je haar verblijf binnengaat is op schoot springen… Ze is dus gewoon bij mensen opgegroeid, zoals we al dachten. Maar haar spanning is goed te zien aan het hevige zwiepstaarten.

Als ze genoeg aaitjes gehad heeft op schoot, wordt het tijd voor fanatiek spelen. Brokjes over de grond sjoelen is leuk, maar actie in de hangmat is nog veel leuker. Achter een laserlichtje aan jumpen van links naar rechts, en als je met een hengeltje ónder de hangmat heen en weer gaat duikt ze er enthousiast bovenop. Fantastisch! Ze gaat helemaal uit haar dak, en zo kan er tegelijkertijd ook veel energie en spanning afvloeien.

Poes voor zeer ervaren mensen die katten goed kunnen “lezen” en rekening kunnen houden met deze achtergrond. Misschien is het haar karakter, maar het is ook mogelijk dat iets of iemand haar de stuipen op het lijf heeft gejaagd. Interessant “pakket”: licht ontvlambaar, maar ook aaibaar, oppakbaar, schoot… Staat iemand van u stevig genoeg in de schoenen voor dit pakketje? U moet beslist ervaring hebben en zelf heel kalm zijn om tegenwicht te bieden aan alle emoties die door haar heen stuiteren.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.