Katten Zaizai (2100462) (07092)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: schildpadje met wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: 2 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: onbekend, twijfelachtig (zit nu samen met poes Maya in kooi)
Kan bij kleine kinderen: onbekend, wrsch. niet
Kan bij grote kinderen: ja mits rustig
Moet naar buiten: ja, minimaal tuin
Speciale zorg: nee

Zoals elk jaar komen er veel zwangere poezen bij ons binnen, of poezen die al bevallen zijn en met nestje en al gevonden worden. Alles wordt opgenomen in gastgezinnen, en als het grut groot genoeg is en op eigen pootjes staat, komen de mama’s terug naar ons. De dames worden eerst alsnog gesteriliseerd, waarna ze geadopteerd mogen worden.

Ook Zaizai is klaar met het moederschap en de nestjes, ze mag verder met haar eigen leven. Ze zal het een stuk rustiger krijgen zonder de regelmatige zwangerschappen…

Ze vindt een nieuwe omgeving de eerste dagen best spannend en heeft wentijd nodig, temeer omdat ze haar verblijf moet delen met een andere poes. Het gaat niet echt van harte.

Na een paar dagen begint ze los te komen. Ze geeft kopjes, vindt het fijn om geaaid te worden, en begint interesse te krijgen in speelgoed waar ze achteraan kan. Sommige hengeltjes vindt ze echt heel leuk. Als je haar op schoot zet heb je kans dat ze gaat liggen – wel wat onrustig en alert naar de omgeving, maar het begin is er. Knuffeltje in wording!

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.