Katten Zappa (2001694) (03348)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: Cypers grijs met wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd: 6 jaar
Kan bij honden: onbekend, beter van niet
Kan bij katten: onbekend, beter van niet
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: nee
Moet naar buiten: nee
Speciale zorg: nee

Zappa is in het asiel terechtgekomen na het overlijden van zijn baasje. Omdat niemand van zijn bestaan wist, heeft hij twee weken alleen gezeten totdat het appartement ontruimd werd. Gelukkig had hij zich toegang tot zijn brokkenvoorraad weten te verschaffen en waarschijnlijk water uit de wc gedronken, dus hij was lichamelijk in (zelfs iets te) goede conditie. Het asiel was voor hem te overweldigend, daarom werd hij na een paar dagen opgenomen in een gastgezin waar de omstandigheden veel rustiger zijn.

Hij is van een ontzettend bang mannetje (dat op de kast bivakkeerde) inmiddels veranderd in een vriendelijke kerel die nu gezellig een beetje rondhangt in de buurt van zijn nieuwe “mens”. Die had haar thuiswerkplek namelijk bij hem ingericht zodat ze veel tijd bij hem kon doorbrengen op een niet bedreigende manier.

Zappa komt nu voor een aai en een lekker hapje graag naar haar toe. Optillen gaat ook goed. Er zit geen greintje kwaad in deze zachtmoedige flinkerd, hij blaast niet, krabt niet, bijt niet. Hij is al een flink eind ontdooid, speelt, en babbelt af en toe. Hij komt niet op schoot maar komt wel om aandacht vragen. Hij spint al volop als hij geaaid wordt. Het is alleen een bange poeperd die nieuwe situaties doodeng vindt.

Hij kan zachtjes aan verhuizen naar een geschikt thuis waar geen drukte is. We zitten te denken aan mensen van middelbare leeftijd, in een huishouden zonder turbulentie, waar geen (klein)kinderen over de vloer komen. Mensen met op termijn een kinderwens lijkt ons geen goed plan, net zo min als een op stapel staande verhuizing in de planning. Het is onbekend of hij bij andere katten of honden kan, dus een plekje voor hem alleen is verreweg te verkiezen, deze kat heeft al meer dan genoeg aan zichzelf. U dient in het begin rekening te houden met een lange wentijd, Zappa zal erg bang zijn en zich enige tijd verstoppen. Enige ervaring is gewenst, om de kat op zijn gemak te kunnen stellen.

Attentie. Zappa zit in een gastgezin. Als u interesse hebt in Zappa, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met Zappa in het gastgezin.