Katten Zebri (2201594) (17956)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: zwart/wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens ,  katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  geboren 10 mei
Kan bij honden: nee
Kan bij katten: ja mits rustig en vooral niet veel
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: nee
Moet naar buiten:  nee
Speciale zorg: nee

Zebri is inmiddels groot genoeg om gepresenteerd te mogen worden bij de “grote katten” op de website, maar ze verblijft nog gewoon in de kittenkamer.

Zebri is onzeker tegenover mensen en vindt het nog wat spannend. Als je haar te bruusk benadert wordt ze angstig. Maar met wat lekkernijtjes is het ijs makkelijk te breken! Binnen een week na binnenkomst begon ze te ontdooien en ging de knop een heel eind om. Opeens mocht ze geaaid worden en vond ze haar spinmotortje. Ze begon ook kopjes te geven.

Ze zit inmiddels al enkele maanden in de kittenkamer en dat bleek toch ietwat “next level” voor haar. Veel meer ruimte dan in een hok, maar ook een heleboel andere kittens en er lopen ook heel veel verschillende mensen rond. Ze weet niet goed raad met zoveel drukte en de nieuwe omgeving – heel veel indrukken die ze moet verwerken. We zijn haar zelfs een beetje uit het oog verloren omdat ze bijna altijd de voorkeur gaf aan een holletje. Pas nu het wat rustiger begint te worden in de kittenkamer, laat ze zich zien en ligt ze óp een krabmeubel in plaats van erin en wandelt ze wat rond. Toch heeft ze bepaald niet stilgezeten in haar holletje; ze is flink gegroeid en is opeens een jongedame in plaats van een kittentje.

Zebri is geen haantje de voorste die zich wel eens even zal presenteren aan bezoekers, ze zal eerder gezocht moeten worden in een rustig hoekje. Poesje voor een rustig huishouden met ervaren kattenliefhebbers, waar ze zich verder kan ontwikkelen. Enige ervaring gewenst; leuk projectje. Het is een goed plan om haar eerst even op een apart kamertje te laten acclimatiseren, en haar meters pas uit te breiden als ze daar goed op haar gemak is. U merkt zelf wel wanneer ze eraan toe is.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.