Katten Zoë (2400376) (26597)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: schildpad met wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens, katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t/m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  volgt nog; schatting 2 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kleine kinderen: onbekend
Kan bij grote kinderen: onbekend
Moet naar buiten:  ja, minimaal tuin
Speciale zorg: nee

Lieve Zoë, wat verdien jij een fijn en warm thuis na alles wat je al meegemaakt hebt. Zoë is zo’n één à anderhalf jaar verzorgd door een aantal aardige buurvrouwen. Ze was er ineens, met twee kittens. Uiteindelijk zijn beide kittens verdwenen en was Zoë weer alleen. Helaas kon ze niet blijven bij een van de buren, die hadden allemaal al meerdere huisdieren. Ze hadden daarom voor Zoë buiten een warm huisje gemaakt voor de winter.

Toen was daar het voorjaar en ineens was daar ook een erg leuke kater. En je raadt het al, van het een kwam het ander en Zoë werd dikker en dikker… Het dierenasiel heeft zich toen over haar ontfermd en haar naar een pleeggezin laten gaan om veilig te bevallen. Maar liefst vijf kittens heeft ze op de wereld gezet. Wat was ze trots!

De kittens zijn inmiddels uitgevlogen en nu is het dan eindelijk echt tijd voor mama. Zij zoekt een fijn plekje bij iemand waar ze ook weer van het buitenleven mag gaan genieten, want dat heeft ze toch wel gemist.

Zoë is verschrikkelijk lief. Ze wordt heel graag geaaid. Blijft maar om je heen draaien en aan alles wat ze tegenkomt kopjes geven. Als ze haar rust heeft gevonden wil ze waarschijnlijk ook wel op schoot komen liggen. Dat deed ze volgens een van de buurvrouwen bij haar wel. In het pleeggezin (nog) niet, maar daar was ze dan ook erg druk met moederen. Het is wel een kletskop, ze maakt allerlei geluidjes en miauwt ook als ze iets graag wil. Ze is gek op lekker eten en houdt van spelen met een hengeltje of veer.

Zoë is een prachtige poes, best groot, mooie ogen waarmee ze je liefdevol aankijkt. Oppakken laat ze wel toe, maar vindt ze wel heel spannend. Ze doet geen vlieg kwaad (nou ja, wel een vlieg, maar geen mens). Ze schrikt wel wat van onverwachte dingen en harde geluiden. Bij het stofzuigen verdwijnt ze het liefst even. Maar als je haar als je klaar bent roept, komt ze direct weer tevoorschijn en begint het begroetingsritueel weer van voor af aan en krijgt de stofzuiger als hij geluk heeft ook een kopje. Zoë houdt erg van aandacht, dus we plaatsen haar graag bij iemand die veel thuis is of dat ze in ieder geval een maatje krijgt.

Wie wil haar de liefde en het vertrouwen geven dat ze nu voor altijd ergens mag blijven? Geen straatleven meer en geen kittens meer. Gewoon een veilig thuis.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.