Kittens Ball (2002161) (05190)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: cypers grijs met wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Ball is 19 oktober geboren.

Ball is pas laat in contact gekomen met mensen, en dat betekent dat hij de gebruikelijke socialiseringsperiode van kittens gemist heeft. Daardoor is hij bang voor mensen en is zijn eerste reactie ferm geblaas. Dat hij niesziekte kreeg met een ontstoken oogje maakte de zaak er niet beter op: dat oogje moest gezalfd worden en dat bevestigde hem in zijn overtuiging dat wij-mensen niet te vertrouwen zijn. Had hij net geleerd dat het heerlijk was om geaaid te worden, werd er de keer erop zalf in zijn oogje gedropt… Alles wat we bereikten werd weer tenietgedaan. Na een week lukte het oogzalven dus ook niet meer. Gelukkig kon hij op eigen kracht de infectie verder bolwerken, maar het blazen (en vluchten) verdubbelde in kracht en overtuiging.

Dit soort katjes kun je alleen maar aanraken als ze in een hok (of bench) zitten. Zodra ze loslopen zijn ze buiten bereik, want ze maken zich uit de voeten zodra je op ze afloopt. We konden Ball niet eindeloos in een hok houden, want er komen alsmaar nieuwe katten binnen en op een gegeven moment krijg je plaatsgebrek. Hij zit nu dus samen met broertje Ping in een groter verblijf, maar aanraken is moeilijk, oppakken is er niet bij.

Ball heeft uitermate schattige en aantrekkelijke foto’s maar wie een gewoon en leuk kitten wil is bij Ball helemaal aan het verkeerde adres. Ball is een fiks project, waarbij je twee kanten op kunt: óf je doet niets en dan blijft hij waarschijnlijk zo, halfwild en niet hanteerbaar, óf je gaat ermee aan de slag en je laat hem opnieuw ervaren dat het heerlijk is om geaaid te worden, maar daarvoor moet hij eerst heel wat angsten laten varen. Het is te doen maar het zal tijd kosten, geduld, en het is niet zeker wat het eindresultaat wordt.

Als hij ergens rustig ligt, ontspannen en minder alert, en je benadert hem heel rustig met een speeltje in je hand dat hij goed kent, dan blijft hij met wat geluk liggen en laat hij zich goed aaien. Z’n spinmotortje gaat dan enthousiast aan de slag. Het vertrouwen zit er wel maar niet diep, hij wordt gauw onzeker en dan kiest hij het hazenpad. Spelen vindt hij uiteraard altijd leuk, dan blijft hij wel in je buurt.

Het werkt vaak goed als zo’n katje gecombineerd wordt met een al aanwezige goed gesocialiseerde kat: dan kan het katje de kunst afkijken van hoe je met mensen omgaat en heeft het tóch iets vertrouwds om zich heen.

Gelieve niet op Ball te reageren als u een kant-en-klaar leuk, mooi en knuffelig kittentje wil; over een paar maanden hebben we er daar weer meer dan genoeg van. We zoeken voor Ball rustige, zeer ervaren mensen die hem een omgeving bieden waarin hij zich veilig voelt en zich verder kan ontwikkelen.

Ball moet z’n tweede enting nog krijgen.

Attentie. Dit kitten zit in het asiel. Als u interesse hebt in dit kitten, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met het kitten.