Kittens Celica (2001700) (03477)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: schildpad met wit (driekleurtje)

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Celica is ongeveer 1 juni geboren. Ze maakt deel uit van het nestje Aygo – Avalon – Celica van moederpoes Toyota. Mams is overduidelijk opgegroeid bij mensen en goed gesocialiseerd, maar voor haar kroost lag dat anders: het drietal had minder ervaring met mensen en kon wel wat “bijscholing” gebruiken. Het gezinnetje werd daarom opgenomen in een gastgezin.

Celica was, merkwaardig genoeg, van het begin af aan een stuk banger dan Aygo en Avalon. Zo bang dat ze zelfs beter in een bench kon starten, omdat ze anders onbenaderbaar was. In een verstopplekje leer je nou eenmaal niet zoveel meer bij als je daar eindeloos blijft zitten… In een bench kun je oefenen met aanraken en makkelijker overbrengen dat er minder te vrezen valt dan het poesje denkt. Met lekkere hapjes en aaien met een stokje is ze na een paar weken zo ver dat ze zich goed laat aaien. Ze komt op een hapje af, gaat spinnen als ze geaaid wordt en begint zich te ontspannen tijdens de aaibeurt. Ze wordt ook wat zekerder in de bench, speelt met een touwtje en reageert op het laserlichtje. Als het in haar beleving echt eng wordt, verstopt ze zich onder haar mandje.

Binnenkort krijgt ze haar tweede enting en dan gaat het deurtje van de bench open. Dan kan gekeken worden hoe ze zich gaat gedragen en of ze het geleerde enigszins in praktijk kan brengen.

We zoeken voor haar iemand die ervaring, tijd en geduld heeft om haar te helpen haar angst te boven te komen. Aanwezigheid van een andere, goed gesocialiseerde kat om het goede voorbeeld te geven zou fijn zijn. Het poesje heeft dan toch iets vertrouwds om zich heen, kan zich eraan optrekken en de kunst van het omgaan met mensen afkijken.

Attentie. Dit kitten zit in het asiel. Als u interesse hebt in dit kitten, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met het kitten in onze kittenkamer.