Kittens Devi (2301883) (22840)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: cypers grijs met (veel) wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens ,  katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Devi is ongeveer 15 juli geboren.

Devi was behoorlijk timide in de kittenkamer. Op handen en voeten moest je naar haar toe kruipen en als het meezat mocht je haar heel voorzichtig over haar bolletje aaien.

Ik (gastgezin) kon zien dat ze wel wilde maar niet goed wist hoe. Reden om haar mee naar huis te nemen om haar te helpen die stap te zetten. Meteen zag ik verschil. Meer ontspannen, niet meer zo bang. Er was al een kitten en dat ging direct goed. De volgende dag kwam ze al naar me toe met haar grote, doordringende ogen en wilde ze geaaid worden.

Door de dagen heen bleek ze erg op de voorgrond te willen staan. Komt ander kitten op schoot, zij ook. Kitten eten, zij ook. Kitten speeltje, dan zij ook. Kitten in een mandje, toevallig wilde zij ook net daarin. Niks geen timide Devi. Maar een jongedame waar rekening mee gehouden dient te worden.

Devi is dol op “koekjes bakken”. Vol enthousiasme begint ze, waarbij de nagels blijkbaar nodig zijn om het deeg extra luchtig te krijgen. Geen rekening houdend of er toevallig ook vel onder zit. We hebben om die reden standaard een kussentje paraat.

Spelen is uiteraard een grote hobby. Het liefst als daarbij snelheid gemaakt kan worden. Stuiterballen vindt ze geweldig, waarbij ze best hoge sprongen maakt om het balletje uit de lucht te vangen. Voetballen, ballenbaan, hengelen, stoeien met kitten. Mocht u al een kat of kitten hebben, dan dient deze bestand te zijn tegen haar stevig karakter. Ze kan vrij snel verveeld raken, dus creativiteit in bezighouden is wel nodig.

Devi staat voor energie. Daarbij heeft ze absoluut ook haar zachte, rustige kant. Geeft kopjes aan ander kitten en wast haar hoofdje. Spint harder dan gemiddeld en is altijd blij als je er bent. We kunnen haar uitgebreid kroelen waarbij ze in alle standjes gaat liggen of staan om ze in ontvangst te nemen. Ze ligt graag op de vensterbank naar buiten te kijken.

Zoals u op enkele foto’s kunt zien heeft ze wat last van haar linker oogje. Het traant wat en dit is chronisch. Ik ben aan het oefenen om het te mogen schoonmaken met wat steriel water en een doekje. Dit gaat nu goed. Heel veel dingen vindt ze echter nog hartstikke spannend of ronduit eng.

Devi is daarom geen “kant-en-klaar” kitten. We zoeken mensen die ervaring hebben met bange/onzekere katjes en genoeg thuis zijn om met haar te oefenen. Met tijd zal ze een heel eind komen. Ze is zeker niet geschikt voor bij kleinere kinderen. Een tuin zou ze heel fijn vinden. Kan ze nog meer meters maken.

Attentie. Dit kitten zit in het asiel. Als u interesse hebt in dit kitten, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met het kitten.