Kittens Duplo (2201810) (18008)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: cypers grijs

Kijken en adopteren

U kunt kittens ,  katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Geboren rond 19 augustus 2022.

Duplo heeft een moeilijke start gehad. Samen met zijn zusje gevonden, beide doodziek en broodmager. Helaas heeft zusje het niet gehaald. Duplo gelukkig wel.
Als overblijfsel van de niesziekte die ze hadden, is de pupil van zijn linkeroog vergroeid met de iris en is er littekenweefsel ontstaan. Hij kan die pupil niet goed sluiten. Hij ziet nog prima met het oogje.

Vanaf half oktober zit hij in een gastgezin om aan te sterken en te genezen.

Al snel viel op dat hij steeds meer moeite kreeg met ademhalen. Zijn ademhaling was 4x zo snel dan normaal. Hij had regelmatig hoestbuien wat de benauwdheid verergerde.

Hij was daardoor doodop. Speelde niet en wilde alleen maar liggen.

Duplo bleek een zware longworm-infectie te hebben. Op foto’s was erg veel infectie weefsel te zien, wat deels lidtekenweefsel is geworden. Een long was er zo slecht aan toe dat die niet eens meer functioneerde. Duplo had het zwaar!

Na maanden behandelen gaat het nu gelukkig een stuk beter met hem. Schade blijft er helaas. Hij krijgt nu een lage dosering prednison tegen de ontstekingen, waarvan niet duidelijk is of hij die nodig zal blijven hebben en in welke dosering. Zijn ademhalingsfrequentie is al lager, maar nog steeds te hoog. De hoestbuien zijn zo goed als over door de prednison. In beide longen is gelukkig longgeluid te horen.

De dierenarts weet niet wat de restschade voor gevolgen voor Duplo in de toekomst heeft. Soms groeien ze er overheen, soms is het permanent.
Duplo blijft gevoelig voor longproblemen. Een luchtweginfectie geeft bij hem een groter risico.
Met ander woorden: over zijn toekomstverwachting qua ademhaling/ longen is nu nog moeilijk iets te zeggen.

Hij heeft zijn goede en minder goede dagen. Zijn uithoudingsvermogen is vele malen lager dan van een gezond kitten. Bij inspanning schiet zijn ademhaling nog verder omhoog.
Dit alles gezegd en geschreven: Duplo is een heel zachtaardig, vrolijk kitten. Hij speelt graag met ons en stoeit met de kat des huizes. Zelf spelen vindt hij lastig. Als hij moe is of zich niet zo lekker voelt, ligt hij uren bij je op schoot. Je moet hem af en toe beschermen tegen zijn eigen enthousiasme. Hij is een “worstelaar”. Iets laten bewegen onder een handdoek en de handdoek moet het ontgelden. Een mandje is ook leuk om mee te trappelen. Een doos vol met bladeren en daar brokjes ingooien is feest. Een hele grote knikker onder de kast werken is zijn specialiteit. Mag jij hem er weer onderuithalen.
Duplo is een knuffelbeer. Hij kan op schoot zo intens melktrappelen, dat hij even vergeet dat je been onder die deken zit. Een kussentje op schoot is aanbevolen.

Hij vraagt erg veel aandacht!

We zoeken voor Duplo een heel speciaal huisje. Mensen die wat medische ervaring hebben met katten en bereid zijn in contact te staan met de dierenarts over het verloop van zijn long problemen.

En bij mensen die veel thuis zijn omdat hij zoveel aandacht vraagt. Hij is hier groot gekomen in een zeer rustig huishouden. Hij is bang voor kinderen en vreemden. Het valt hier niet mee om hem binnen te houden, dus een (afgezette) tuin is wens van hem.

Attentie. Dit kitten zit in een gastgezin. Als u interesse hebt in dit kitten, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met het kitten in het gastgezin.