Kittens Elva (2100522) (06865)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: schildpad

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Elva is 6 april geboren.

Elva? Waar is Elva? Ze zat na aankomst in onze kittenkamer vaak verscholen in haar Oud-Hollandse huisje en lag daar lekker beschut in de hangmat op het zoldertje. Heel knus, maar ze lag daar omdat ze ontzettend bang was. Soms kwamen haar broertjes bij haar kijken en dat vond ze wel gezellig. Maar mensen? Die zijn wel heel spannend! Ze blies dan naar haar idee vervaarlijk, terwijl er in werkelijkheid slechts een heel zacht sisgeluidje uit kwam. Dit kleine schildpadpoesje moet duidelijk nog veel leren over mensen. Maar wacht, heeft die hand wat lekkers vast? Misschien toch maar even een likje nemen. En nog eentje. Ze heeft nog een lange weg te gaan, die Elva. Maar met een rustig, geduldig baasje, dat lekkere hapjes voor haar heeft, kan ze nog heel wat leren. Ze is overduidelijk geen poesje voor beginners of voor bij kinderen.

Elva laat zich inmiddels veel vaker zien en wandelt gewoon rond in de kittenkamer. Ze kan het beste een goed gesocialiseerd ander kitten als maatje krijgen. Dan kan ze op haar gemak de kunst afkijken van het andere katje, dat onbekommerd op mensen af stapt, terwijl zij dan toch iets vertrouwds om zich heen heeft. Je kunt het andere katje als “medium”, als “intermediair” inzetten: laat maar goed aan Elva zien hoe het katje zich heerlijk door jou laat aaien en hoe fijn het dat vindt, liefst pal voor haar neus, dan wordt zij vanzelf nieuwsgierig. In een dappere bui komt ze dan aan je hand snuffelen. Het is een lange weg maar stap voor stap kun je haar meenemen in het traject, met de inzet van een ander katje en lekkernijtjes als hulpmiddelen. Hebben we u al warm kunnen maken voor “project Elva”?

Attentie. Dit kitten zit in het asiel. Als u interesse hebt in dit kitten, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met het kitten in onze kittenkamer.