Kittens Ginih (2301976) (22805)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: cypers grijs met wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens ,  katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Ginih is 15 augustus geboren.

Soms verrassen kittens ons. Ginih was bij binnenkomst zeer bang. Ze kroop achter Won (ook op de site) die een flink maatje groter is. Zo probeerde ze onzichtbaar te blijven en mooi buiten handbereik.
Toen ze beiden naar de kittenkamer mochten, besloot Won geen camouflage meer te willen zijn en moest Ginih haar plekje zoeken binnen de groep. Eerst lag ze zo ver mogelijk achter in een holletje. Weer precies buiten handbereik.

Langzaam maar zeker liet ze zich aanraken in het holletje. Zette voorzichtig de eerste stapjes erbuiten en bekeek ons vanaf een afstandje. Waarschijnlijk hebben de andere, meer mens-sociale kittens haar geholpen om een stap te nemen. Ze loopt wat rond, vraagt subtiel om aandacht en als je op de grond gaat zitten, is ze altijd in je buurt. Ze laat zich zachtjes kroelen en als dank mag je in haar prachtige oogjes staren.
Het is een zeer verlegen, onzeker, zachtaardig kitten. Als het drukker wordt in de kamer, dan trekt ze zich terug in haar holletje. Ligt er al een kitten, dan heeft Ginih daar geen enkel bezwaar tegen. Ze kruipt er lekker tegenaan.

Er is nog een lange weg te gaan voor haar. Alle onverwachte bewegingen zijn eng. Rondlopen is soms al te veel voor haar. Oppakken is (nog) onmogelijk. De wil is er wel. Nu nog iemand die de tijd, geduld en ervaring heeft om haar in dit proces te begeleiden.

We zoeken voor haar een rustig huishouden. Jonge kinderen vindt Ginih vreselijk eng. Niet leuk voor haar maar ook niet voor hen. Wat oudere, rustige kinderen die al ervaring hebben met katten is zeker een mogelijkheid.

Kittens leren veel van elkaar, dus we willen haar plaatsen bij een zeer sociaal leeftijdsgenootje dat haar op sleeptouw neemt.

Attentie. Dit kitten zit in het asiel. Als u interesse hebt in dit kitten, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met het kitten in onze kittenkamer.