Kittens Lipp (2201200) (14703)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: cypers grijs met wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving


Lipp is rond 10 mei geboren.

Ze is gevonden met een flinke scheur in haar bovenlip (Facebookgebruikers hebben haar al langs zien komen). Het is prachtig gehecht en genezen; vakwerk van de dierenarts! Het werd nog even spannend omdat er ook nog een longontsteking bij kwam en ze in een zuurstofcabine moest. Ze bleek een vechtertje te zijn! Lipp is gezond verklaard en mag op zoek naar haar eigen huisje.

Lipp is een stoere meid. Als het zou kunnen, werd ze zeker sportvrouw van het jaar. Niets is te gek. Ze zou Freerunner worden. Verspringen en hoogspringen zijn opties. Het liefst echter Freefighten. Kom maar op! Alles moet actie zijn. In uitersten. Daarbij schuwt ze niet om voorwerpen meerdere functies te geven. Een gordijn: bovenin. Een kast: bovenop (we weten nog altijd niet hoe ze zo hoog kan komen). Een handdoek: worstelmaatje. Een houten stoel: via de poot omhoog. Een tas: eronder graven om te kijken of er iets verstopt ligt. Een mandje: veel leuker ondersteboven.
Er is een speeltje met een ronddraaiende vlinder. Het speeltje heeft heel wat kittens overleefd, Lipp had echter in een half uur tijd het vlindertje eraf gesloopt. 🙂

Lipp is (nog) geen schoothanger, geen knuffelbeer, en vindt oppakken niet echt leuk. Ze vindt het wel superfijn als je er bent. Een aaitje is zeker fijn, maar liever om mee te sporten. En soms neemt ze dat iets te letterlijk. Ongeremde spelagressie heet het officieel. Wat inhoudt dat Lipp geen grenzen heeft bij het spelen. Ze grijpt je arm of been met haar nagels uit en bijt. Voor haar is het een spelletje maar voor mensen pakt het pijnlijk uit en kunnen er pleisters nodig zijn.

We zijn aan het oefenen om haar de regels van het spel uit te leggen. Heel langzaam begint ze het een beetje te begrijpen, maar ze wil er eigenlijk liever nog niet aan. We blijven alert, we blijven oefenen. We bieden haar steeds nieuwe uitdagingen aan. Alles om dat wat ze zo graag wil, tot uiting te laten komen. Aandacht verplaatsen van ons naar voorwerpen.

Als ze moe is begint ze klaaglijk te miauwen. Wil dan graag gekroeld worden. Soms komt ze even bij je liggen, meestal ergens bij je in de buurt.

Je zult begrijpen dat Lipp niet geschikt is voor bij kinderen. Misschien vanaf 16 jaar? Ze heeft mensen nodig die weten hoe hiermee om te gaan. Ervaring is echt een must. En Lipp heeft een tuin nodig en moet ook de gelegenheid krijgen om de tuin uit te gaan. Een kattenluikje zou helpen.

We weten (nog) niet hoe ze met andere katten is. De katten des huizes zijn niet gecharmeerd van de pittige jongedame.

Attentie. Dit kitten zit in het asiel. Als u interesse hebt in dit kitten, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met het kitten in onze kittenkamer.