Kittens Lugo (2301990) (22785)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: zwart, wit vlekje op borst

Kijken en adopteren

U kunt kittens ,  katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Lugo is 15 mei geboren.

Lugo doet mee aan het kwartet “zwart met een wit vlekje op de borst”. De deelnemers in dit speelveld zijn Lugo, Ussel, Lanas en Won.

En hoe gaan we dit kwartet uit elkaar houden? Won is het enige meisje van dit nestje en is in een andere kittenkamer ondergebracht; de broertjes zitten bij mekaar. Lanas is de kleinste en is daardoor makkelijk te onderscheiden. Lugo en Ussel lijken in eerste instantie moeilijk uit elkaar te houden, maar daar hebben we wat op gevonden: Lugo blijkt bruine ogen te hebben en Ussel groene. Dan hoeft daar dus geen chipreader meer aan te pas te komen om te weten wie wie is! Op de foto waar ze alledrie op staan ziet u van boven naar beneden: Lugo, Ussel, Lanas.

Lugo is de minst bange van de drie broertjes (maar is best onzeker hoor). Hij vergeet subiet zijn onzekerheid als je hem een hengeltje met veren aanbiedt. Hij komt er meteen op af en gaat helemaal los. Hij sprint door de hele kooi en komt dan ook gerust vlak bij je in de buurt. Hij heeft dan helemaal geen tijd om bang te zijn. Zodra hij het te pakken heeft is loslaten er niet meer bij en dat begeleidt hij met een hoop gegrom, vooral als het veren heeft. Groot gelijk, hij heeft het zelf gevangen en zijn prooi is van hem. Als er een floepertje zonder veren aan een hengeltje zit is hij een stuk beleefder, dan is z’n prooidrift iets gematigder.

Aanraken hoeft nog even niet zo wat hem betreft, maar daar werken we aan en wie weet hoever we nog komen met deze knaap. Katje voor ervaren mensen zonder kinderen, die met hem aan de slag gaan en hem verder meenemen in zijn ontwikkeling.

Hij heeft overigens een vriendinnetje aan de haak geslagen, poesje Naira, hoewel het eigenlijk meer Naira is die hém veroverd heeft. Naira zag zich opeens geconfronteerd met maar liefst drie knappe zwarte kerels tegelijk, en ze had haar keus gauw gemaakt: die met de bruine ogen die zo heldhaftig gromt als hij z’n prooi te pakken heeft. Dáár viel ze als een blok voor. Ze draaien om elkaar heen met verstrengelde staarten. Ze delen nog niet samen de bedstee maar wie weet wat er nog voor moois ontstaat. Altijd leuk, als er zulke spontane, onverwachte vriendschappen ontstaan.

Attentie. Dit kitten zit in het asiel. Als u interesse hebt in dit kitten, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met het kitten in onze kittenkamer.