Kittens Matsi (2201324) (15682)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: rood/wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Matsi is 22 juni geboren.

Hij ziet eruit om op te vreten maar leest u vooral verder.

Matsi is als dreumesje binnengekomen met flink ontstoken oogjes. We waren er gelukkig op tijd bij, er hoefde alleen maar flink wat oogzalf tegenaan. Op de laatste foto ziet u hoe hij eraan toe was bij binnenkomst op 1 augustus… Het dreumesje van toen groeit als kool en begint al een echte knaap te worden. Hij heeft echter wel een gebruiksaanwijzing…

Hij is veel te jong zijn moeder kwijtgeraakt, en ook broertjes en zusjes hebben we niet gevonden. Vanwege de oogjes heeft hij een paar weken in z’n uppie in een hok gezeten met weinig contact. Aansluitend is hij naar een gastgezin gegaan zodat hij lekker kon gaan rondrausen in een kamer. De knaap heeft echter z’n sociale opvoeding compleet gemist. Hij wil niet opgepakt worden en al helemaal niet vastgehouden worden. Hij wil niet geaaid worden, je kunt hem bijna niet aanraken, en knuffelen komt in zijn woordenboek niet voor. Hij geeft ter begroeting wel heel eventjes kopjes. Maar hij is absoluut niet bang hoor!

Er is maar één ding wat hij fantastisch vindt en dat is: jagen. En dat kan hij dan dus ook als de beste. Hij reageert op iedere prikkel, elk geluidje hoe klein ook, elke beweging hoe minimaal ook. Daardoor heeft hij het helaas dus ook erg op je handen gemunt. Hij wil ze constant grijpen en erin bijten. Het kan ook voor een deel “de aard van het beestje” zijn. Hij heeft ook een tomeloze energie.

We proberen het bij te sturen met een luid “nee!” of “uh!”. Hij begint te snappen dat zijn gedrag niet gewaardeerd wordt als hij die aanmaning hoort, maar als hij door het dolle heen is van opwinding dan is hij bijna niet meer te stuiten.

Wat kun je nou wel met dit weerbarstige knaapje? Nou: jagen dus. Spelen. Enorm spelen. In het gastgezin werd een paar keer per dag zijn eten brokje voor brokje door de kamer “gesjoeld”. Hij ging er onvermoeibaar achteraan, in galop, daarna ergens in hinderlaag gaan liggen in afwachting van het volgende brokje. Hij vindt het fan-tas-tisch! Het bevredigt zijn jaagbehoefte enorm. Een speelgoedmuis die je in een holletje gooit komt hij apporteren: nog een keer gooien please! Een hengeltje met wat spannends eraan: gráág. Je hoeft hem niets te leren over hoe je moet jagen.

Dit katje heeft behoefte aan veel prikkels en heeft het nodig om straks naar buiten te kunnen, daar kan hij zijn hart ophalen. Hij mag nooit getriggerd worden met vinger- of handbewegingen want daar heeft hij het al zo op gemunt. Ook met andere kittens kent hij geen grenzen. Hij is naar de kittenkamer om te kijken of we dat nog kunnen bijschaven, misschien dat een groter en ouder exemplaar hem wat wijze lessen kan leren – wat is “nee!” in kattentaal?

Uitsluitend geschikt voor mensen met veel ervaring, die bereid zijn om te leren hoe je om moet gaan met Matsi’s spelagressie want het is echt niet grappig als er straks vier kilo kat aan je arm hangt. Absoluut niet geschikt voor bij kinderen.

Attentie. Dit kitten zit in het asiel. Als u interesse hebt in dit kitten, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met het kitten in onze kittenkamer.