Kittens Moos (2001662) (03939)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: zwart/wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Moos is 11 mei geboren.

Toen Moos bij ons binnenkwam, kon hij meteen door naar de ziekenboeg: hij had niesziekte. En hij had er waarschijnlijk al een tijdje mee rondgelopen voordat hij bij ons werd binnengebracht. Als behandeling en medicatie pas laat ingezet worden, is er een kans dat het katje niet meer volledig herstelt en de niesziekte een chronisch karakter krijgt. Dit is jammer genoeg ook het geval bij Moos. Het zal dus met enige regelmaat weer de kop opsteken. Het manneke laat er zijn opperbeste humeur absoluut niet door bederven, maar hij is dus wel op en af verkouden.

Grote ogen zo geel als een Amerikaanse schoolbus heeft dit zwart-witte kereltje. Moos heeft daarnaast lange pootjes, waardoor hij af en toe een beetje stuntelig lijkt, alsof hij er zelf nog aan moet wennen. Wat mensen betreft is hij nog een beetje wispelturig. Hij mauwt naar bezoekers en wil graag aandacht. Maar omdat hij niesziekte heeft, ging het krijgen van aandacht vaak gepaard met vieze drankjes. Moos liet alles prima toe, maar hij vindt het nu toch wel spannend als iemand hem wil oppakken. Eenmaal in iemands armen laat hij zich een knuffel toch welgevallen. Toch wel leuk hoor, die mensen!

Lief katertje dat een beetje onzeker is, maar dat met geduld en aandacht een geweldige huisgenoot wordt. We zoeken iemand bij wie Moos zich rustig verder kan ontwikkelen, en die een rustige omgeving biedt zodat de weerstand van Moos zo hoog mogelijk wordt en blijft. Af en toe zal een bezoekje aan de dierenarts vanwege een snotneusje toch noodzakelijk zijn. Wie verlost Moos uit zijn hok? Hij is er onderhand wel een beetje op uitgekeken om zich te vermaken op een vierkante meter… Om begrijpelijke redenen zetten we hem liever niet in de kittenkamer.

Attentie. Dit kitten zit in het asiel. Als u interesse hebt in dit kitten, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met het kitten.