Kittens Orda (2200206) (11322)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: zwart/wit
  • Geadopteerd

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving


Orda is eind februari ergens in of bij een bedrijf gevonden, zonder broertjes/zusjes en zonder moederpoes. Ze is ongeveer begin november vorig jaar geboren en is nu dus een maand of vijf. Ze was behoorlijk groezelig en smoezelig en was nogal mager. Het vuil is van lieverlee door haarzelf weggepoetst en ze heeft haar gewicht inmiddels opgeschroef naar ruim 2 kilo (momentopname 5 april). Ze eet goed en gaat als een speer! Ze heeft grappige kraaloogjes waarmee ze je heel taxerend kan aankijken.

Ze is ietwat bang/onzeker naar mensen en heeft een stukje socialisering gemist. Ze is wel op te pakken (maar dat vindt ze niet prettig, ze wordt dan wat paniekerig). Ze wordt eventjes onzeker als je haar wil gaan aaien, ze wordt bevangen door twijfel en haar oortjes gaan dan plat. Toch wordt het aaien wel degelijk gewaardeerd: er gaat een aarzelend spinmotortje van start! En naarmate het spinmotortje meer toeren gaat maken en het geluid steeds enthousiaster wordt, komt het ene oortje langzaam weer omhoog. Het andere oortje heeft meer bedenktijd nodig en volgt iets later.

Het poesje is niet geschikt voor bij kinderen en ook niet voor beginners, enige ervaring is gewenst. Leuk projectje! Met geduld, toewijding en zachtheid zal Orda zich nog flink gaan ontwikkelen. We zien dit jonge dingetje graag geadopteerd worden door mensen die flink met haar aan de slag gaan (dus een fulltime baan buiten de deur gaat ‘m niet worden). De oortjes van Orda zijn er klaar voor!

Attentie. Dit kitten zit in het asiel. Als u interesse hebt in dit kitten, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met het kitten.