Kittens Pinda (2301216) en Kiwi (2301215) (22538)

  • Diersoort: kater en poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: zwart/wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens ,  katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Pinda is een zwart/wit katertje. Kiwi is een zwart poesje met een wit vlekje op de borst.

Pinda en Kiwi. Kiwi en Pinda. Voor de Facebook-volgers bekend als grote zus met ziek broertje. Geboren rond 12 juni. Binnengebracht half juli. Pinda zo ernstig verzwakt dat het de vraag was of hij het zou redden. Hij heeft zijn naam te danken aan het feit dat hij zo enorm klein was. Hij paste zowat twee keer in grote zus Kiwi.

Ze zijn naar ons als gastgezin gegaan en hebben samen enorm hard gevochten om, vooral Pinda erbovenop te krijgen. Er zijn heel wat medicijnen voor nodig geweest.  Als de een wat opknapte, werd de ander weer ziek. Als de een ziek was, kroop de ander er dicht tegenaan. Of ze kropen samen op je schouder om daar lekker over elkaar heen in slaap te vallen. Vallen en opstaan. Twee stapjes vooruit, eentje terug.

En als ze zich goed genoeg voelden: spelen natuurlijk. Heel veel spelen. Hengeltjes, kleine fleece-balletjes, vogelveren, klauteren in het krabmeubel.

Pinda is de meest actieve, ondernemende en zelfstandige van de twee. Staat overal met zijn neus voorop, vindt alles en iedereen leuk. Heeft veel energie en zit vaak op de vensterbank smachtend naar buiten te kijken. Hij wil graag naar buiten. Hij is klein van stuk gebleven, wat hem niet weerhoudt om overal op en onder te klimmen. Hij ligt nog altijd graag op je schouder. Hij aan de ene kant en Kiwi aan de andere kant. Ook vindt hij het geweldig om met water te spelen. Hij hengelt het liefst de hele waterbak leeg. Of, als de bak groot genoeg is, gaat hij er gewoon in staan. Wie weet vindt hij komende zomer een zwembadje wel leuk… En heeft u al eens goed naar zijn foto gekeken? Hij heeft allemaal grijs/witte haren in zijn vacht. Is pas later ontstaan en mogelijk verdwijnen ze weer.

Kiwi is een enorm zachtaardig, vrolijk en speels meisje dat zeer mensgericht is. Een absolute schoothanger. Daarbij vindt ze het leuk om “gaten te graven” op schoot. Klinkt dramatisch, maar het is haar manier om zo dicht mogelijk bij je te komen. Of natuurlijk schouder-knuffelen waarbij ze haar snoetje tegen je wang legt. Ze heeft de neiging om een beetje aan je vingers te knabbelen. Liefdesbeetjes zijn het. Kiwi vraagt veel aandacht en is niet zo goed in alleen zijn. Kinderen is voor haar een stap te ver. Ze is namelijk best verlegen en houdt niet zo van drukte.
Ze zitten nu in het asiel in de kittenkamer. Daar merken we dat ze zeker elkaar nog opzoeken, synchroon schouderhangen maar ook hun eigen ding doen. Met de andere kittens gaat prima, hoewel ze niet nieuwe vriendschappen sluiten.
We denken dat het zeer zeker een leuk duo is om te adopteren, maar dat het niet per se moet. Als enige kat des huizes, mits u voldoende thuis bent, kan ook.

Medisch gezien blijft vooral Pinda toch wat zwakker. De slechte start en de niesziekte hebben hun sporen achtergelaten. Regelmatig hebben ze last van wat ontstoken oogjes. Ze zijn er lang voor behandeld met verschillende medicijnen. Helemaal overgaan zal het waarschijnlijk niet. Mogelijk hebben ze af en toe een kuurtje oogdruppels nodig.

Attentie. Deze kittens zitten in het asiel. Als u interesse hebt in deze kittens, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kittens in onze kittenkamer.