Kittens Ping (2002162) (05202)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: zwart/wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Ping is 19 oktober geboren.

Ping is pas laat in contact gekomen met mensen, en dat betekent dat hij de gebruikelijke socialiseringsperiode van kittens gemist heeft. Daardoor is hij bang voor mensen en zijn eerste insteek is: blazen zo hard als hij kan, en daarna in sneltreinvaart naar de eerste de beste verstopplek. Zijn zusje Pong trok heel snel bij en werd binnen een paar weken prima hanteerbaar en knuffelig, maar Ping ziet het helemaal niet zitten en leert ook maar moeizaam bij.

Dit soort katjes kun je alleen maar aanraken als ze in een hok (of bench) zitten, maar het is ons niet gelukt om bij Ping ook maar iets te bereiken op aanraakgebied. En zodra ze loslopen kun je het verder vergeten, want ze maken zich uit de voeten zodra je op ze afloopt. Ping is dus nog vele malen moeilijker dan zijn broertje Ball en zijn knop is tot nu toe niet omgegaan.

Wat Ping wél heel goed kan is spelen. Dat deed hij al volop toen hij nog in z’n hok zat, hij stuiterde vrolijk heen en weer en gooide z’n speelgoed enthousiast in het rond. Hij zit nu samen met broertje Ball in een groter verblijf en laat zich wel zien maar moet niks van ons hebben. Tóch kunnen we steeds iets dichter bij hem komen; centimeter voor centimeter winnen we terrein, zeker als hij ergens rustig ligt. Ook op een meter afstand kan hij leren dat er niks vervelends gebeurt.

Het kan goed uitpakken om zo’n katje te combineren met een al aanwezige goed gesocialiseerde kat: dan kan het katje de kunst afkijken van hoe je met mensen omgaat en heeft het tóch iets vertrouwds om zich heen. Maar het is ook mogelijk dat hij zich maar weinig of niet verder ontwikkelt; we weten niet wat het eindresultaat gaat zijn. Zoals het er nu naar uitziet is Ping erg bang voor mensen en gaat hij ze het liefst uit de weg. Katje voor rustige, zeer ervaren mensen die hem een omgeving bieden waarin hij zich veilig voelt en zich verder kan ontwikkelen. Misschien is hij ook een uitermate geschikte kandidaat om straks uw vacature voor een muizenvanger te vervullen.

Attentie. Dit kitten zit in het asiel. Als u interesse hebt in dit kitten, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met het kitten.