Kittens Quentin (2301486) (22021)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: zwart/wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens ,  katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Quentin was ongeveer 8 weken oud toen hij in zijn uppie werd gevonden, en dat is belangrijk om altijd in je achterhoofd te houden. Waarom is dat? Hieronder een korte uitleg.

Kittens kunnen het beste aan mensen, honden, kinderen, stofzuigers enzovoorts gewend raken op een leeftijd van 2 tot 8 weken. Deze periode wordt ook wel de eerste socialisatieperiode genoemd. Dan zuigen ze alle dingen die ze meemaken op als een spons, en gaan ze het heel gewoon vinden om geaaid en opgepakt te worden.
Als die periode voorbij is, komt er een nieuwe fase waarin angst een heel belangrijke rol gaat spelen. In de natuur gaan kittens vanaf een week of acht wat verder weg van het nest en is hun moeder niet altijd in de buurt om te checken of alles goed gaat. Omdat ze klein zijn en nog niet weten hoe het werkt in de wereld, zijn ze een makkelijke prooi voor grotere roofdieren. Dus dan is het juist heel handig om alvast maar een beetje bang te zijn. Want dan is de kans op overleven groter…

Terug naar Quentin. Hij werd dus gevonden precies op het moment dat de eerste socialisatieperiode voorbij was, en precies op het moment dat het handig was om bang te zijn. Dit betekent in de praktijk dat hij mensen, drukte (kinderen, honden, bezoek), harde geluiden en onbekende situaties hartstikke eng vindt. Dit gaat helaas niet over!

Ondanks zijn angst is Quentin een katertje dat blaakt van het zelfvertrouwen. Hij zou zich in het wild prima kunnen redden omdat het een doeltreffende jager is. Hij kent geen aarzeling en weet heel goed wat hij wil. Quentin wordt ontzettend gemotiveerd door eten en spelen. Door hem met lekkere dingen te verwennen (zalmpaté uit een tubetje is favoriet) en veel met hem te spelen, kun je een goede band met hem opbouwen. In tegenstelling tot de andere twee kittens in het gastgezin (Sofia en Aki)  is hij wat minder van het knuffelen. Hij moest er heel lang niets van hebben. Maar sinds kort begint hij bij te draaien. Geaaid worden begint normaal te worden en stiekem vindt hij het inmiddels best heel fijn (meestal dan).

Quentin is een katertje dat naar buiten moet. Binnen is het veel te saai en eentonig voor hem. Hij kan het goed vinden met de andere kittens in het gastgezin. Ze eten, spelen en slapen zonder problemen samen. Ondanks het feit dat hij altijd wel kan eten en zijn prakje Whiskas altijd als eerste op heeft, is hij ook zo beleefd om de andere kittens met rust te laten als die nog aan het eten zijn. Een heer!

Attentie. Dit kitten zit in een gastgezin. Als u interesse hebt in dit kitten, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met het kitten in het gastgezin.