Kittens Rover (2200958) (15982)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: zwart, beetje wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten  alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Rover is 15 juni geboren. Hij maakt deel uit van het nestje Miss Coco – Soof – Rover.

Rover is de bangste van het drietal. In het begin koos hij al het hazenpad als je alleen maar naar hem kéék. Alleen als hij in de beschutting van andere kittens in een mand lag, kon hij (soms) geaaid worden. Hij vindt het nog steeds spannend. Hij is schichtig en vertrouwt het nog niet zo. Hij schiet nog vaak weg maar komt wel spelen met een uitnodigend hengeltje. Als je hem afleidt met een speeltje kun je hem soms eventjes aaien, maar zodra hij je hand ziet speelt z’n angst meteen weer op en floept hij weg.

Daar valt veel aan te verbeteren door hem regelmatig lekkernijtjes uit je hand te laten eten; dan gaat hij handen vanzelf associëren met plezier. Maar dat is in onze kittenkamer niet te oefenen: dan staan er direct vijftien andere kittens om je heen en heeft Rover geen schijn van kans meer… Maar dat is wél leuk om thuis te gaan doen. Succes verzekerd met bijvoorbeeld een staafje “Liquid”. Dat kunnen ze niet weghappen en meenemen, ze moeten bij je hand blijven staan en likken. En het is onweerstaanbaar lekker. Hoezo handen eng? 😉

Op de eerste foto voelt hij zich redelijk veilig achter de derrière van de veel grotere Häger.

Katertje voor een rustig huishouden met ervaring, waar flink met hem geoefend wordt en hij zich verder kan ontwikkelen. Laat hem niet het enige katje in huis zijn, want dan heeft hij niks vertrouwds om zich heen wat hij snapt. Hij kan ook het goede voorbeeld krijgen van een goed gesocialiseerd ander katje; dan kan hij zich daaraan optrekken.

Attentie. Dit kitten zit in het asiel. Als u interesse hebt in dit kitten, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met het kitten in onze kittenkamer.