Kittens Sento (2200573) (13615)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: zwart/bruin

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Sento is 11 februari geboren.

Markante jongedame Sento had bij binnenkomst een aparte outfit: haar “voorkant” was zwart maar verder naar achteren, pakweg tweederde deel, konden we toch echt niet anders dan bruin noemen. Die combi zien we niet vaak. Ze was in slechte conditie toen ze binnenkwam. Ze was mager, had niesziekte en had een huidwond die later, tegelijk met haar sterilisatie, gehecht is. Met antibiotica en oogzalf is ze goed hersteld. We waren er inmiddels wel achter gekomen dat ze niet met mensen is opgegroeid, maar ze vindt ons wel reuze interessant. Aan de ene kant is ze bang, aan de andere kant is ze ook heel nieuwsgierig. We zijn al een tijdje met haar aan de slag. Ze heeft het rollebollen in hoogst eigen persoon uitgevonden en doet dat tot op het extreme af. Ook kopjes geven aan alle spulletjes die ze maar kan vinden gaat haar goed af. Maar die handen he, die handen… Dat blijft een dingetje. Ze komt er heel enthousiast op af, wil eigenlijk dolgraag kopjes geven (of het lekkernijtje eruit happen), en tegelijk griezelt ze ervan en deinst ze terug. Indien de hand als te opdringerig wordt ervaren kan die een pets krijgen. Kortom daar is nog werk aan de winkel. Aaien is nog niet aan de orde, en oppakken is nog helemaal een brug te ver, het poesje kent het simpelweg niet en later alsnog aanleren is moeilijk.

Madam is gepromoveerd naar de kittenkamer want ze begon te ontploffen van de energie die ze niet kwijt kon in haar hok. Ze kijkt haar ogen uit naar de andere kittens en we hopen dat ze daar een heel natuurlijk leerproces gaat doormaken. Kijken, nadoen, meedoen? Het is daar ook een komen en gaan van allemaal verschillende mensen, dus het poesje is opeens een grote “snelkookpan” in. Ze was er onderhand ook wel aan toe. We houden u op de hoogte van haar nieuwe ontwikkelingen en we zijn zelf ook heel benieuwd naar haar groeiproces.

Over “groeien” gesproken: tot onze verbazing is het bruine deel van haar vacht aan het veranderen in zwart, met een wit puntje aan het uiteinde. We hebben geen idee met welk uiteindelijk patroon/jasje ze ons gaat verrassen! Waarschijnlijk wordt dat al net zo creatief als de houdingen die ze tijdens het rollebollen en kopjes geven aanneemt. Don’t try this at home…

Poesje voor heel ervaren mensen zonder kinderen, die weinig of geen eisen stellen en het poesje kunnen meenemen in haar leertraject. Sento zal blij zijn met een tuin.

Attentie. Dit kitten zit in het asiel. Als u interesse hebt in dit kitten, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met het kitten in onze kittenkamer.