Kittens Sofia (2301484) (22033)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: cypers grijs met rood en wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens ,  katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Sofia was ongeveer 8 weken oud toen ze samen met haar broertje Aki werd gevonden, en dat is belangrijk om altijd in je achterhoofd te houden. Waarom is dat? Hieronder een korte uitleg.

Kittens kunnen het beste aan mensen, honden, kinderen, stofzuigers enzovoorts gewend raken op een leeftijd van 2 tot 8 weken. Deze periode wordt ook wel de eerste socialisatieperiode genoemd. Dan zuigen ze alle dingen die ze meemaken op als een spons, en gaan ze het heel gewoon vinden om geaaid en opgepakt te worden.
Als die periode voorbij is, komt er een nieuwe fase waarin angst een heel belangrijke rol gaat spelen. In de natuur gaan kittens vanaf een week of acht wat verder weg van het nest en is hun moeder niet altijd in de buurt om te checken of alles goed gaat. Omdat ze klein zijn en nog niet weten hoe het werkt in de wereld, zijn ze een makkelijke prooi voor grotere roofdieren. Dus dan is het juist heel handig om alvast maar een beetje bang te zijn. Want dan is de kans op overleven groter…

Terug naar Sofia. Zij werd dus gevonden precies op het moment dat de eerste socialisatieperiode voorbij was, en precies op het moment dat het handig was om bang te zijn. Dit betekent in de praktijk dat ze mensen, drukte (kinderen, honden, bezoek), harde geluiden en onbekende situaties hartstikke eng vindt. Dit gaat helaas niet over!

Sofia en het gastgezin waar ze op dit moment is hebben samen hard gewerkt en ontdekt dat Sofia een ontzettende knuffelkont is! Een cadeautje van een poes, en heel erg knap bovendien. Ze breekt het ijs voor Aki en Quentin als het gaat om aaien: als Sofia haar aaitjes en knuffeltjes komt halen, dan komen de andere twee ook.

Sofia en Aki hebben duidelijk sociale genen. Ze genieten enorm van aangeraakt en geaaid worden. Sofia ligt al wel eens een paar minuutjes op schoot. Ook lopen broer en zus soms dicht tegen elkaar aan, waarbij de één een staart om de rug van de ander slaat. Dikke vrienden, prachtig om te zien. Vanwege hun vriendschap, hun ietwat onzekere karakter én vanwege hun geschiedenis mogen Sofia en Aki uitsluitend met zijn tweeën worden geadopteerd. Op die manier kunnen ze ook in de rest van hun leven steun en vriendschap aan elkaar hebben. Een ervaren kattenmens en een rustig huis zijn vereist. Er zal getraind moeten worden met oppakken en in een reismandje gaan. Omdat ze wat onzeker zijn, is het waarschijnlijk een optie om ze binnen te houden. Maar mochten ze uiteindelijk wat meer zelfvertrouwen krijgen, dan zullen ze een afgesloten en rustige tuin zeker ook waarderen.

Attentie. Dit kitten zit in een gastgezin. Als u interesse hebt in dit kitten, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met het kitten in het gastgezin.