Kittens Vako (2101306 (07754)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: zwart, beetje wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Vako is 24 mei geboren.

Hij ziet er op de eerste foto best stoer en heldhaftig uit maar eigenlijk is het een bang poeperdje. Hij is pas laat in contact gekomen met mensen en dan vind je dat maar enge wezens. Toen hij nog maar net vanuit z’n gastgezin was gearriveerd in onze kittenkamer, ging hij er meestal in sneltreinvaart vandoor als je hem naderde of zelfs maar naar hem keek. Ieks, mensen! Maar hij leert met diezelfde sneltreinvaart bij.

Hij is nog niet zover dat hij mensen volledig vertrouwt, maar zijn nieuwsgierigheid en maag winnen het van zijn terughoudendheid naar mensen toe. Hij heeft al best wat stappen in de goede richting gezet. Hij komt al voorzichtig naar je toe. Een rustig aaitje mag soms ook al. En heb je iets lekkers bij je, dan durft hij zelfs al op schoot te stappen om dat lekkers te bemachtigen! Met een lekkernijtje gaat zijn toegangsdeur heel snel open. En als er gespeeld wordt is Vako zeker van de partij.

Katje voor een rustig huishouden, waar ervaren mensen hem wegwijs gaan maken in de mensenwereld. Sleutelwoorden: geduld, oefenen, vertrouwen opbouwen, niet te veel verwachten. Het is afwachten hoe ver je komt maar je kunt zeker nog mooie resultaten bereiken. Het is een heel goed idee om dit katje samen met een ander katje te adopteren dat wél met mensen is opgegroeid. Dan voelt Vako zich niet zo verloren, heeft hij toch iets vertrouwds om zich heen wat hij snapt en waar hij zich thuis bij voelt, en ondertussen kan hij de kunst afkijken van het andere katje dat het goede voorbeeld geeft en dat hem op sleeptouw kan nemen. Bij wie mag Vako zich verder gaan ontwikkelen en ontplooien?

Tot slot: hebt u dat witte teentje aan zijn rechter voorpoot gezien? Het lijkt wel of het licht geeft, zo fel steekt het af…

Attentie. Dit kitten zit in het asiel. Als u interesse hebt in dit kitten, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met het kitten in onze kittenkamer.