Kittens Wodka (2101324) (07599)

  • Diersoort: kater
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: cypers grijs met wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens en katten tijdens deze Coronaperiode alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Wodka is ongeveer 10 mei geboren.

Elk jaar komen er wel een paar kittens binnen met oogjes die flink aangetast zijn door het niesziekte-virus. Zij worden allemaal opgenomen in een gastgezin waar uit alle macht geprobeerd wordt om met behulp van veel oogzalf de oogjes te behouden. Wodka is ook zo’n pechvogeltje. Hij was tot binnenkomst bij ons ook nog eens nauwelijks in contact gekomen met mensen dus dat was nog een uitdaging erbij. Hij heeft gedurende zijn verblijf in het gastgezin uitsluitend in een bench gezeten, anders was hij niet te benaderen en dat was toch wel een must vanwege het zalven. Het zalven is klaar, het maximaal haalbare is bereikt, het manneke heeft z’n linkeroogje kunnen behouden al is er wel wat blijvende (lichte) schade. Hij is inmiddels “gepromoveerd” tot onze kittenkamer en daar mag hij zich in zijn eigen tempo ontwikkelen van wild kittentje tot misschien-zijn-mensen-toch-wel-leuk!-katje.¬†Hij heeft lekker veel ander grut om zich heen en dat is heel goed voor hem.

Hij maakt vorderingen; eerst uiteraard op de verstoptoer, daarna ergens achterin in een hoekje, en inmiddels heeft hij onze beroemde “banaan” ontdekt. Vrijwel alle kittentjes vinden die hartstikke leuk en liggen er maar al te graag op of in. Af en toe stapt hij al lekker rond, en als je hem heel rustig benadert is hij aaibaar. Hij leert bij!

Kittentje voor heel ervaren mensen, met veel geduld, een rustig huishouden, socialiserings-eindresultaat onbekend. Een ander katje dat met mensen is opgegroeid kan goed als kameraadje voor hem dienen, zodat hij iets vertrouwds om zich heen heeft en ondertussen mooi de kunst kan afkijken van hoe je omgaat met mensen. Goed voorbeeld doet goed volgen!

Attentie. Dit kitten zit in het asiel. Als u interesse hebt in dit kitten, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met het kitten in onze kittenkamer.