Kittens Zara (2201966) (18162)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: zwart

Kijken en adopteren

U kunt kittens ,  katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Zara is 9 september geboren.

Zara en Sia zijn als vondelingetjes bij ons binnengekomen toen ze zo’n 6 weken oud waren. Ze werden meteen opgenomen in een opvanggezin voor socialisering. Het grut is inmiddels uitgegroeid tot jongedametjes en weer terug in het asiel. U kunt aan hun oogopslag en lichaamshouding zien dat ze zich nog niet helemaal vertrouwd voelen met mensen. Ze hebben even een “aanloopje” nodig voordat ze je oke vinden. Toch hebben ze al veel geleerd, het “aanloopje” wordt steeds korter, de terughoudendheid wordt zienderogen kleiner. Met behulp van speeltjes leren de katjes dat je ook met mensen veel plezier kunt maken.

Als het op spelen aankomt is het juist Zara die het voortouw neemt. Zij is nieuwsgieriger naar de nieuwe speeltjes die je haar aanbiedt dan naar geaaid worden. Zij is wat angstiger dan Sia maar als ze je eenmaal vertrouwt dan is ook zij aaibaar, zij heeft alleen wat meer tijd nodig. Als je haar te bruusk benadert floept ze weg. Geduld en vertrouwen winnen zijn de sleutelwoorden!

Dit zijn poesjes voor een rustig huishouden met ervaren mensen zonder kinderen. Ze kunnen maar beter eerst in een aparte kamer beginnen, want als u ze meteen het hele huis geeft hebben ze veel te veel verstopmogelijkheden en vindt u ze voorlopig niet meer terug. Terwijl ze het juist moeten hebben van de contacten met u. Als u in de aparte kamer een goede band met de dametjes hebt opgebouwd en ze goed op hun gemak zijn, is het vroeg genoeg om hun meters uit te breiden. Leuk project, waar je wel tijd in moet steken. De jongedames zijn klaar om hun wereld weer wat verder uit te breiden, en u mag ze daarbij assisteren.

Attentie. Dit kitten zit in het asiel. Als u interesse hebt in dit kitten, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met het kitten in onze kittenkamer.