Jack (2300518) (19677)

  • Diersoort: hond
  • Ras: Kruising Hollandse Herder en Akita
  • Kleur: grijs, bruin, zwart
  • Geadopteerd

Kijken en adopteren

U kunt kittens, katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t/m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Omschrijving

Geslacht: reu
Leeftijd: geboren op 30-8-2019
Gecastreerd/gesteriliseerd: ja
Kan bij andere honden: mogelijk
Kan bij katten: bij de vorige eigenaar wilde hij de katten wel eens naar boven jagen.
Kan bij andere dieren: onbekend
Kan met kinderen tot 10: ja
Kan met kinderen vanaf 16: ja
Heeft speciale zorg: nee
Vindt autorijden leuk: ja
Jack is een kruising Hollandse Herder met een Amerikaanse Akita. Hij straalt de rust uit van een Akita. Hij is gewoon lief, houdt van aandacht en knuffelen. Hij is waaks als iemand binnen komt, maar zal het bezoek niets doen. Hij speelt graag met je met een tennisbal en een lapje stof, maar kan ook goed op zichzelf zijn.. Jack kent zijn commando’s goed; zit, lig , stop. Echter hij kan nog niet goed naast je lopen, dit is vooral in het begin van jouw ronde te merken (later wordt het trekken minder): hij kan erg trekken, daarvoor gebruikte de vorige eigenaar een Gentle Leader icm  halsband. In het asiel gebruiken we alleen de halsband. Met training zal het trekken minder kunnen worden. Buiten wil hij wel graag naar andere honden toe, waarschijnlijk om te spelen. Hij kan niet loslopen, dan komt hij niet meer terug.

Jack kan goed alleen thuis blijven. Hij wil niet in een bench (die sloopt hij).

Wie wil Jack een nieuw thuis bieden, met een tuin om in te spelen. Belt u dan voor een afspraak met onze centrale op 0492-513971.

 

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. In principe wordt de hond niet tijdens de eerste kennismaking geplaatst. Wij willen kennismaken met het hele gezin, ook eventuele de honden die al in het gezin zijn willen wij eerst introduceren, tijdens een wandeling, aan de asielhond. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan de hondenverzorgers. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het beheer verdere afspraken gemaakt worden.