Honden Charlie (2302148) (24306)

  • Diersoort: hond
  • Ras: Engelse Staffordshire Terrier
  • Kleur: Donkerbruin-wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens ,  katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Deze prachtige dame is geboren op 14-11-2021. Charlie is wat onzeker en daardoor ook schrikachtig als ze harde geluiden hoort, zoals vrachtwagens of brommers. Ze is daarnaast echter ook een zeer leuke, vrolijke en enthousiaste hond die graag wandelt en bij je is voor aandacht. Ook zit er veel energie in haar omdat het nog een jonge hond is, dus ze houdt van spelen en ravotten. Soms kan ze wel snel overprikkeld raken door alle nieuwe indrukken in haar omgeving en kan ze daardoor soms echt puppygedrag gaan vertonen: dan gaat ze springen en heeft ze haar gekke paar minuten. Ze wil regelmatig (zachtjes) knabbelen aan voorwerpen of je handen (dit mag natuurlijk niet), speeltjes slopen etc. Dit kan verholpen worden door goede structuur te bieden en op tijd wat rustmomenten te creëren met bijvoorbeeld een kauw bot, zodat ze weer terug komt op een rustig energielevel. Charlie is met beloningen goed trainbaar en is zeer leergierig. Ze vindt andere honden leuk en wil daar graag mee kennismaken en spelen.
Charlie voelt zich het prettigst in een rustige omgeving met structuur, eventueel met een andere (stabiele) hond of in een gezin met oudere kinderen het beste vooruit.

Zoek je een energieke, vrolijke, af en toe beetje gekke hond, dan is Charlie jou ideale maatje. Wilt u kennismaken met deze leuke hond, neem dan contact op met het asiel: 0492-513971.

 

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. In principe wordt de hond niet tijdens de eerste kennismaking geplaatst. Wij willen kennismaken met het hele gezin, ook eventuele de honden die al in het gezin zijn willen wij eerst introduceren, tijdens een wandeling, aan de asielhond. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan de hondenverzorgers. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het beheer verdere afspraken gemaakt worden.