Katten Brigid (2400168) (25177)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: zwart

Kijken en adopteren

U kunt kittens, katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t/m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  anderhalf jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: onbekend
Moet naar buiten:  ja, minimaal tuin
Speciale zorg: nee

Brigid is begin februari binnengekomen met een paar oppervlakkige wondjes in haar linker flank, zonder dat de herkomst daarvan duidelijk was. Ze kreeg een antibioticakuurtje, de wondjes werden gezalfd, en madam ging in een kap zodat ze er niet bij kon. Het is netjes genezen, de huid is dicht en de haren zijn keurig aan het teruggroeien. Wat was de poes blij toen ze verlost werd van die vervelende kap! Maar dan weet u waarom er achteraan zo’n hap is uit het jasje van de poes.

Brigid is wat onzeker, schuchter, maar komt wel vlot tevoorschijn uit haar holletje om kennismakings-kopjes te geven. Ze maakt dab-bewegingen en laat zich lekker op haar koppie aaien. Het is allemaal nog een beetje spannend voor haar, een nieuwe omgeving en al die onbekende geluiden! Ze begint het fenomeen “schoot” al te ontdekken. Ze heeft nog niet de rust om dan ook lekker te gaan liggen maar ze blijft soms al wel zitten. Als er teveel onrust om haar heen is blijft ze in haar holletje zitten, maar als het rustig is zit ze gewoon vooraan in haar verblijf om alles goed in zich op te nemen. Lieve poes, beetje verlegen in het begin, die zich het beste thuis zal voelen in een rustige omgeving.

De poes is moeilijk te fotograferen; dat ze meestal op haar hoede is maakt het er niet makkelijker op, je ziet het aan de blik in haar ogen. Maar die ogen zijn prachtig groen, en zodra ze op haar gemak is bij u zal ze opbloeien en haar draai vinden.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.