Katten Corda (2301213) (21646)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: cypers grijs met wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens ,  katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t / m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  3 jaar
Kan bij honden: onbekend
Kan bij katten: onbekend
Kan bij kleine kinderen: onbekend
Kan bij grote kinderen: misschien
Moet naar buiten:  ja, minimaal tuin
Speciale zorg: Urinary dieet

Corda is afkomstig van een vakantiepark maar is beslist geen zwervertje. Ze bleek ook al gesteriliseerd te zijn. Ze was achtergelaten of “gevonden”. De reden voor de aanhalingstekens zit ‘m in de ontdekking dat ze na aankomst in het asiel blaasontsteking bleek te hebben. Dat is voor sommige onfortuinlijke katten voldoende om “weggedaan” te worden in plaats van behandeld. Blaasontsteking is vaak stressgerelateerd maar we weten dus niet de bron van de stress. Corda is prima hersteld maar staat wel op Urinary dieet. Dat voorkomt de vorming van blaasgruis en maakt de urine wat zuurder en minder aantrekkelijk voor bacteriën. Ook gaan ze daardoor iets meer drinken en dat is weer goed voor het doorspoelen.

Corda is een flinke poes. Ze was in het begin nogal over de flos maar zoals u op de foto’s kunt zien heeft ze haar draai gevonden en is ze lekker ontspannen. Poes voor een rustig huishouden.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.