Katten Corda (2301213) (21646)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Europese korthaar
  • Kleur: cypers grijs met wit

Kijken en adopteren

U kunt kittens, katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t/m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  3 jaar
Kan bij honden: onbekend, ga maar uit van niet
Kan bij katten: nee
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: nee tenzij ervaren
Moet naar buiten:  ja, minimaal tuin
Speciale zorg: Urinary dieet
In asiel sinds: 14-07-2023


Corda is afkomstig van een vakantiepark maar is beslist geen zwervertje. Ze bleek ook al gecastreerd te zijn. Ze was achtergelaten of “gevonden”. De reden voor de aanhalingstekens zit ‘m in de ontdekking dat ze na aankomst in het asiel blaasontsteking bleek te hebben. Dat is voor sommige onfortuinlijke katten voldoende om “weggedaan” te worden in plaats van behandeld. Blaasontsteking is vaak stressgerelateerd maar we weten bij vondelingen dan dus niet de bron van de stress. Corda is prima hersteld maar staat wel op Urinary dieet. Dat voorkomt de vorming van blaasgruis en maakt de urine wat zuurder en minder aantrekkelijk voor bacteriën. Ook gaan ze daardoor iets meer drinken en dat is weer goed voor het doorspoelen van de blaas. Het is een veel voorkomend, makkelijk dieet.

Corda is een flinke poes. Ze was na binnenkomst nogal over de flos maar zoals u op de foto’s kunt zien heeft ze haar draai gevonden. Ze komt ook op schoot maar je moet wel haar stemming in de gaten houden en niet te “intens” aaien. Ze geeft zelf aan waar ze behoefte aan heeft.

Met spelen is ze wisselend: de ene keer nauwelijks belangstelling, de andere keer gaat ze flink aan de slag met een hengeltje. Ter afwisseling in de dagelijkse gang van zaken krijgt ze wel eens een “snuffelkleedje”: tussen de kleurige lapjes stof liggen brokjes verstopt. Het zoeken naar de lekkernijtjes is een aangenaam tijdverdrijf.

De dame heeft een eigen willetje en past in een huishouden van mensen die daarmee weten om te gaan. Enige ervaring komt van pas. Toch is het een leuke, aardige poes hoor… Sinds ze haar intrek heeft mogen nemen in de tijdelijk leegstaande kittenkamer, is ze volkomen ontspannen en helemaal happy. Een relaxte poes – de foto’s spreken voor zich! Het zou super zijn als u de dame adopteert voordat kittentsunami 2024 over haar heen spoelt…

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.