Katten Luna (2400333) (25549)

  • Diersoort: poes
  • Ras: Britse Langhaar
  • Kleur: grijs

Kijken en adopteren

U kunt kittens, katten en honden alleen op afspraak bezoeken in ons asiel aan Grasbeemd 17 te Helmond. Dit kan van maandag t/m woensdag en op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur. Op zaterdag zijn wij open van 12:00 tot 15:00 uur. Op donderdag en op zon- en feestdagen zijn wij gesloten. Onze ambulancedienst is gewoon (24 uur ) bereikbaar.

Terug naar overzicht

Omschrijving

Leeftijd:  10 jaar
Kan bij honden: nee
Kan bij katten: nee
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: nee
Moet naar buiten:  nee
Speciale zorg: langharige vacht maar wordt niet graag gekamd

Luna is een fraaie grijze dame van stand: zij is een Britse Langhaar, met bijzonder mooie warm-oranje ogen. Zij heeft haar hele leven bij dezelfde mensen gewoond. Drie jaar geleden werd er een kindje geboren, waar Luna nogal gestrest op reageerde. Ze zat niet meer lekker in haar vel en was anders dan voorheen. Toen het kindje ook nog allergisch werd voor de poes, zat er niks anders meer op dan een nieuwe liefhebber voor Luna te zoeken. De mensen hebben met pijn in het hart Luna met dat doel aan ons overgedragen.

Luna is een allemansvriend, iedereen mag haar aaien en knuffelen en ze laat dat ook graag toe. Mocht ze er een keer toch niet voor in de stemming zijn of als het genoeg geweest is, dan waarschuwt ze met een blaasje. Ze kruipt graag tegen je aan en is gek op kartonnen dozen en aluminium balletjes.

Ze is gewend dat er vaak iemand thuis is. Ze lust graag tonijn uit blik, en af en toe een blikje mousse tonijn slaat ze ook niet af. Verder krijgt ze brokjes van het merk Iam’s. Er waren geen andere huisdieren, Luna is gewend om de enige dame des huizes te zijn. Het is niet verstandig om haar op haar leeftijd nog te confronteren met andere huisdieren, het is allemaal zo al spannend genoeg. Ze hoeft niet naar buiten.

We zoeken voor Luna mensen die regelmatig thuis zijn, die geen kinderen hebben en ook geen kinderwens in de toekomst. Regelmatig kleinkinderen over de vloer is ook geen goed plan. Ervaring met langharen is wenselijk.

Luna heeft een behoorlijk lange vacht maar ze vindt het niet altijd even prettig om gekamd te worden. Daardoor ontwikkelt ze regelmatig klitten. Ze zal af en toe, onder een roesje, geschoren moeten worden om verlost te worden van die vervelende dingen. Ze is 2 mei naar een trimmer geweest die haar kapsel onderhanden heeft genomen.

Als Luna opgerold ligt (zie een van de foto’s), dan is het moeilijk om een voor- of achterkant te ontdekken. Als je geluk hebt, steekt er ergens een oortje uit… 😉
En we hebben haar niet op vakantie gestuurd naar een lavendelstreek in Frankrijk; sommige kattenverblijven zijn voorzien van een doek met een fraaie afbeelding. Dat is weer eens wat anders dan die saaie tralies! En ruimtelijk is het zéker. Wat Luna er zelf van vindt weten we niet – ze heeft in elk geval nog geen snoekduik genomen in de lavendel.

Attentie. Deze kat zit in het asiel. Als u interesse hebt in deze kat, dan kunt u uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur contact opnemen met tel.nr. 0492-513971 om een afspraak te maken voor kennismaking met de kat.