Asiel

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn is een bezoek aan het asiel  alleen op afspraak.
Deze afspraak maken kan via 0492-513971

Ons dierenasiel biedt opvang aan honden, katten en andere huisdieren die, om welke reden dan ook, geen onderdak meer hebben. Alle dieren worden liefdevol opgevangen en verzorgd door ons team van vrijwilligers.

Lees meer

Bij zwerfkatten, zwerfhonden en andere huisdieren zonder eigenaar die bij ons binnen komen, wordt in eerste instantie op allerlei manieren (via Stichting Amivedi, onze eigen website en Facebook) geprobeerd om de rechtmatige eigenaar te vinden. Mocht dat na 14 dagen niet gelukt zijn dan zoeken we op een verantwoorde wijze naar een nieuw baasje, zodat ze een extra kans op een dierenleven vol welzijn, liefde en geluk krijgen. Ook dieren die door hun eigenaar om diverse redenen (ziekte, verhuizing, enz.) aan ons asiel worden afgestaan, worden liefdevol opgenomen. In het wild levende dieren worden na verzorging teruggeplaatst in de natuur. Indien dat niet mogelijk is, worden deze dieren naar gespecialiseerde opvangcentra gebracht.

Persoonlijke kennismaking

Als u besloten heeft over te gaan tot het in huis nemen van één van onze asieldieren, dan volgt als eerste natuurlijk de persoonlijke kennismaking. Samen kijken we of er een klik is en hoe u op elkaar reageert. Vooraf in het contact met één van onze asielbeheerders wordt er al bekeken of er een match kan zijn. Voor het kennismaken met een asieldier kunt u alleen telefonisch een afspraak maken via 0492-513971. De verzorgers zullen uw vragen met veel liefde en passie beantwoorden en u begeleiden bij de adoptie. Van alle dieren zijn wij goed op de hoogte van hun gedragingen en mogelijk voorspelbare reacties. Ook tips en adviezen voor de opvoeding en de omgang met het betreffende dier zal uitgebreid aan bod komen. Na de adoptie kunt u nog steeds bij ons terecht voor raad en daad. Mocht u vragen hebben over andere dieren die niet uit ons asiel komen, ook dan staan ​​wij u graag te woord. In unieke gevallen kunt u doorverwezen worden naar een andere stichting of organisatie die zich specifiek richt op een bepaalde diersoort. Wij beschikken over een groot netwerk van kennis, ervaring en informatie waar wij u graag mee in contact brengen.

Het dierenasiel Helmond is vanaf 30 maart 2008 gevestigd op dezelfde locatie als Dierenambulance Helmond e.o. Sinds 6 juli 1992 is het asiel en de ambulancedienst opgegaan in één stichting, onder de naam Dierenambulance en Dierenasiel Helmond e.o.

Asiel Adopteren van een hond, kat of ander dier

Kittens

Ga naar Kittens

Overige dieren

Ga naar Overigen
BEKIJK MEER