Overleden dieren: 

Leg overleden dieren wanneer mogelijk op een veilige plek neer, bijvoorbeeld in de berm. Dit zorgt ervoor dat het dier zo min mogelijk verdere schade oploopt, waardoor in het geval van huisdieren identificatie beter mogelijk is.  Let hierbij wel op uw eigen veiligheid!

Gewonde vogels/egels: 

Doe deze wanneer mogelijk in een doosje of mandje en zet ze met wat water weg op een donkere koele plek. Egels kunt u eventueel wat nat kattenvoer geven, Dit vermindert de stress en het verhoogt de kans op herstel.

Jonge vogels: 

Wanneer ze op de grond zitten kijk dan goed wat de situatie is.

  • Zijn ze nog erg jong en hebben ze nog geen goed verenpak, kijk dat of er een nest in de buurt is waar ze uit gevallen kunnen zijn. Zet ze, zo mogelijk, weer terug in het nest. Is er geen nest of is het nest niet te bereiken, neem dan contact met ons op.
  • Hebben ze veren en zijn de ouders in de buurt? Dan zijn het nestverlaters die nog niet goed kunnen vliegen. De ouders zorgen voor ze op de grond en vaak zullen ze na een paar dagen het vliegen onder de vleugels hebben en vertrekken. Zitten ze op een onveilige plek? Verplaats ze dan een klein stukje naar een veiligere plek waar de ouders ze nog kunnen zien.
  • Zijn ze gewond? Zet ze in een doosje/mandje in het donker en neem contact met ons op.