Over onsWat we doen

Onze dierenambulance is sinds 1986 een begrip in Helmond en ruime omgeving.

Elke dag weer worden veel gevonden en gewonde dieren door onze medewerkers opgehaald of door een vinder naar onze locatie gebracht. Veel van die dieren zijn door hun eigenaren afgedankt, verwaarloosd, weggedaan of zelfs letterlijk als oud vuil weggegooid of uit de auto gezet. Andere dieren leven vrij in de natuur, zijn echte zwervers, zijn ziek of hebben een ongeluk gehad.

In alle gevallen worden deze dieren met de meeste zorg en liefde door onze vrijwilligers van de dierenambulance opgehaald, vervoerd, voorzien van eerste hulp en zo nodig naar de dierenarts gebracht. Daar krijgen ze verdere medische verzorging en indien nodig ter vergroting van de overlevingskans een operatie.

Belangrijk:           

Wij zijn alleen gerechtigd om dieren binnen te halen binnen ons verzorgingsgebied (gemeente Helmond, Laarbeek, Gemert-Bakel, Someren en Asten). Voor meldingen uit andere gemeenten, dient u contact op te nemen met medewerkers van de gemeente waar het dier zich bevindt.  

Gevonden dieren worden op onze website vermeld en opgevangen in de 14-dagen ruimtes. Na 5 dagen worden deze dieren voorzien van een chip en de nodige entingen, dit is bij wet bepaald. Indien er binnen 14 dagen geen rechtmatige eigenaar zich heeft gemeld, worden gevonden katers en poezen geneutraliseerd, bij gevonden honden geschiedt dit bij medische problemen of bij ernstige gedragsproblemen. Na deze periode worden de nog niet geplaatste dieren in ons dierenasiel opgenomen en verder bemiddeld naar een nieuwe kans bij een nieuwe eigenaar.

Vervoer naar dierenarts van crematorium

Onze dierenambulance is tegen de geldende ritprijs inzetbaar voor vervoer van uw eigen zieke of gewond huisdier naar uw dierenarts. U kunt hiervoor bellen naar 0492-513971.

Indien uw huisdier (thuis) is overleden kunnen wij desgewenst voor de ritten verzorgen naar het crematorium. Wij zorgen dan voor een waardig afscheid van uw huisdier,